Deviant Login Shop  Join deviantART for FREE Take the Tour
×

More from deviantART



Details

Submitted on
October 9, 2011
Link
Thumb

Stats

Views
183
Favourites
0
Comments
0
×
We at the :iconnude-form: group had the pleasure of interviewing the intrepid :iconkurts-stolen-moments:. Our aim with this interview series is to provide insight in how other people approach their work but also allows to know our fellow group members. Below is interview.



Nude-Form Question 1: Let's start by tell something about yourself?


kurts-stolen-moments answer: Well I'm 65 years old. I have no idea how I got to be this old but I did. I started out playing in my dads Darkroom when I was about nine. I was probably the only third grader who could load a Nikor reel without getting those little moons in the negative. I went to school to be an aeronautical engineer but managed to land a summer job working as a news photographer at a local TV station. When I woke up at 30 I discovered that TV and video were what I actually did. I've been at it ever since. I am currently a producer at a production company.


Q2: What initially attracted you to the photographic medium?

Answer: I think it gave me something to do and it was a great way to do things the average person doesn't get to do. I have been down in an old abandoned copper mine and have flown with the Blue Angels. It wasn't really until I got divorced about 20 years ago that I started taking pictures again and then it was just a great hobby and a way to meet women. As I got better it became more of a challenge to produce better pictures of the people I met.


Q3: What do you like to during your free time?

Answer: Free time, what is that. In the last year I have been devoted to photography. I usually shoot anywhere from two to five shoots on a weekend and then spend most of the week in Photoshop. I'm trying to cut back as this is just ridiculous. Most of what I shoot is TFCD and I believe that when one promises to deliver pictures one should deliver those pictures in a timely manner. That means your spare time just seems to disappear. But hey it is fun.


Q4: Do you partake in any other creative endeavors?

Answer: Not really, just don't have the time.


Q5: Work long enough in this business, you're bound to experience some comedic episodes even if its only funny in hindsight. Would you be willing to share one of yours?

Answer: Right off the top I couldn't think of any but started thinking about it and one came to mind. It wasn't funny at the time but is was in hindsight. I shot two young women who wanted to surprise their boy friends with some boudoir type photos. About a week after the shoot I get the 3am phone call from the boyfriend who wants the negatives. We that scared the heck out of me and I didn't shoot for about 15 years after that. Funny now, it wasn't then.


Q6: For the sake of this question, we'll take for granted that "respecting the model as a human being" is the unspoken first piece of advice. What other advice would you give a photographer perhaps working w/ their first nude model?

Answer: Slow down, relax and enjoy the creative moment. I used to get so wrapped up in the technical end of taking the picture that the only way I ever knew what pictures had been taken was when I looked at them when they came back from the lab. What does that tell you. You need to slow down and create a picture, not just document what is in front of you.


Q7: What do you feel are your strengths are, whether it be from the creative angle or just in life?

Answer: Boy not sure, I know it isn't my great ability to direct the model. I depend a lot on her ability to know what is going to look good. But I'm getting better at it. I do know how to take pictures so I'm not so worried about the technical end any more and I am pretty aware of what the light is going to look like in the finished picture.


Q8: We each have a defining moment in our life, sometimes we have more than one. It changes us from who we were to who we became afterwards. Please tell us yours & how it changed you.

Answer: I recently had a stroke. I was very lucky it happened in Seattle and I was in the hospital and being treated within 15 minutes. No residual effects and I'm fine now. But boy it makes you appreciate every day you are alive. Life can be short and it can end unexpectedly so you better enjoy it while you can.


Q9: If given a choice between listening to Beatles music OR Elvis, which would you choose?

Answer: Tough question. I'm a talk radio kind of person so I would listen to whichever happened to be on. It's background to me.


Q10: What's the story behind what your username & how you came to choose it?

Answer: About 15 years ago I was starting to shoot some of my women friends. The more I shot the more they encouraged me to charge for what I did. I felt that if I was going to charge then I should have a name. Most of what I was doing at that time would have been called Boudoir photography. Kind of something hidden behind closed doors usually for a husband or boyfriend. Well Stolen Moments seemed like a perfect name. Not sure it is still relevant but that brand is out there so why not use it?


Q11: Any nuggets of wisdom you'd like to share w/ other models pursuing their goals?

Answer: Be yourself. I'm not looking for your rehersed facial expression or a forced smile. Just relax and enjoy the moment. I do expect you to come to the shoot with some ideas of what you would like to do. It is a two way street. I have worked with some wonderful models who were full of creativity and were looking to produce art and I loved them. I have also worked with ones with no direction and no ideas and had no idea of what looked good on them. How can a model not have spent time in the mirror? It's beyond belief, but it happens.


Q12: Pretend personnel & budget were not an issue. Describe us your dream shoot or concept?

Answer: I would relly like to shoot down in the desert South West. Just me and a model I had worked with many times and a jeep and unlimited time. How much better does it get?


Q13: What is the most common set of difficulties you've experienced as a model? How are you or how did you work to overcome them?

Answer: Other than the boy friend in the middle of the night I would have to say my fohotographic life has gone well. Never enough time to get done what you want to do.


Q14: What is the proudest moment you've experienced as a model or photographer?

Answer: Most of them are private moments when you look at a finished picture and you can say that that is the best you could do.



Q15: Pretend you're dictator-king of the universe. If you could change one thing about the industry, anything at all, what would it be?

Answer: I would try to change the way it is structured. Both the model and the photographer are contributing to the finished product but it seems to be the models who feel that they should be compensated. Yes there are models who do it for the art and I love them dearly. I love the models who advertise themselves as "No experience, Paid assignments only" What crazy planet did they come from. I would try to have people understand that if it is for art that is what it should be and if it is a paid gig then all should be paid.


Q16: Who are some visual artists you admire, whether they be here on :devart: or elsewhere? The answer need not be limited to the photographic medium.

Answer: You going to hate me for this one but I have no idea. I see something I like and I may use it for inspiration but I don't really pay attention to who did it. I can read a book I am really into and I couldn't probably tell you the author or the title.


Q17: What are some things you'd like people to know when working w/ you?

Answer: Pretty much all of the above.


Q18: Favorite cartoon character?

Answer: Boy this one was out of left field. If pressed I would have to say "Road Runner"



Q19: Aside from a person's look meeting a particular project of yours, what else goes into your decision whether to work w/ a particular model or not?

Answer: I will work with just about anybody. There are some that I will do TFCD because I want to work with them for whatever reason, and then there are those that I will charge. I will usually try just about anything.


Q20: nything else that you'd like to add or ask us here at the Nude-Form group?

Answer: Well if anyone is interested in modeling for me I'll be happy to put them on my schedule. I'm also willing to accept any critiques of my work but let's keep them real and tasteful. Websites you can find me at my kurts-stolen-moments dA profile & my ModelMayhem accout www.modelmayhem.com/stolenmome…;.

Come on over to either one and say Hi. We can talk shop. Thanks for the opportunity it was fun. I just like to take pictures and it happens that women are what I like to take pictures of. It's really a great hobby and will likely never be any more than that. But that is OK. It beats the heck out of model airplanes. :)



We appreciate you allowing us to pick your brain. Keep up the great work & best of luck to you in the future.

For those that are interested (or are new & have not had an opportunity to read them), here is a list of our past interviews. We hope they're illuminating in some way.

UniqueNudes nude-form.deviantart.com/blog/…
TheHarlequinsMask nude-form.deviantart.com/blog/…
FrancoisDeWynter nude-form.deviantart.com/blog/…
StMerrique nude-form.deviantart.com/blog/…
katyT nude-form.deviantart.com/blog/…
Lizzusev nude-form.deviantart.com/blog/…
gravenimagez nude-form.deviantart.com/blog/…;
arealitystudios nude-form.deviantart.com/blog/…
PolarExtremesStudio nude-form.deviantart.com/blog/…
DRLIGHTNESS nude-form.deviantart.com/blog/…
AlexandraB24 nude-form.deviantart.com/blog/…
Amethyst-Amygdala nude-form.deviantart.com/blog/…

Don't be shy in commenting, we at the Nude-Form group as well as our interviewees LOVE feedback. It lets us know people read these things. ;)

Beyond that if anyone wishes to have something asked on a regular basis (it can be photo/art related or just irreverant), you are encouraged to privately message the group. The same applies if you wish to be interviewed (it saves me the energy in thinking who I should pitch the offer to & whatnot). It doesn't matter if you're mainly a model or a photographer, we're interested in a variety of perspectives for this series.
No comments have been added yet.

Add a Comment: