Deviant Login Shop  Join deviantART for FREE Take the Tour
×

More from deviantART



Details

Submitted on
October 28, 2010
Link
Thumb

Stats

Views
146
Favourites
0
Comments
1
×
We at :iconnude-form: recently conducted an interview w/ the lovely model & member :iconstmerrique:. Our aim with this interview series is to provide insight in how other people approach their work but also allowing us in getting to know our fellow members.



Nude-Form Question #1: Let's start by having you tell us something about yourself?

StMerrique answer: I'm a full-time model, and a musician currently in school for music production and audio engineering. I was born in Paris, France but have lived in the states most my life.


Q2: How did you get into modeling?

Answer: I have always been in and out of the entertainment industry . I did a  lot of acting and modeling as a child and thought I'd jump back into it when I got older.


Q3: What attracted you to the medium?

Answer: I love the lifestyle and culture of being an artist. The culture of traveling, meeting new people, and sharing the same love for art with fellow bohemians is fulfilling. There's alway somethings new and more boundaries to push. More understanding to be obtained and so much to be learned to proceed to a higher level of consciousness


Q4: Do you partake in any other creative endeavors?

Answer: I do some theatrical acting,dancing when I can, I write a lot os little stories and poetry, and music at least half the time.


Q5: Work long enough in the modeling business, you're bound to experience some comedic episodes even if its only funny in hindsight. Would you be willing to share us one of yours? If so, tell us about it.

Answer: Obviously, posing in the nude in public always brings out stories. I stranger passing by so much in shock that they scurry past you with there eyes glued to the floor. But the funniest was when I was modeling, shooting with Joseph Umbro near a corporate office across from the Brewery Lofts in Down Town LA. Workers were going in and out of the building during their lunch hour. Some noticed me and others didn't. But there was this older gentleman that was watching and as he walked past us he gave me a thumbs up with a huge grin on his face. Rock On!


Q6: What do you like to do in the rare moments you have free time?

Answer: I play music, I read whenever I get the chance. I do research online and still love to play video games when time permits.


Q7: For us geeks out there, what video games do you like?

Answer: I love playing Heroes of Might and Magic V, Sims 3, Mario Party, and other fun group and building games. Sometimes I still indulge in old games like Super Mario, Donkey Kong, and Tropico.


Q8: For the sake of this question, we'll take for granted that "respecting the model as a human being" is the unspoken first piece of advice. What other advice would you give a photographer, perhaps working w/ their first nude model?

Answer: I would say to learn the shooting "vocabulary" as fast as possible. There are things that need to be said giving directions to a model, but there always a right way of saying it without making it sound rude, or perverted, or just plain weird. I am not the type to get offended easily but some are more sensitive than others. It's important to be sensible when someone is modeling.


Q9: What do you feel are your strengths whether they are as a model or just in life?

Answer: I'm pretty headstrong and stick to what I believe in and makes me most comfortable. I've always been pretty good at following my instincts.


Q10: What areas do you feel you could improve on?

Answer: My goal is to become more flexible. So That is what I work on most of my time when training.


Q11: Any nuggets of wisdom you'd like to share w/ other models pursuing their dreams?

Answer: Always do your homework on who you will be working with. Come prepared and on time. Always play safe and stay true to yourself.


Q12: We each have a defining moment in our lives (sometimes more than one), where it changes us from the person we were to the person we became. It may sometimes only be seen in hindsight...that be said, tell us about one of your "defining moments"?

Answer: I remember it clear as day. I was still living in France and I was 4 yrs old. On an Easter Sunday after church my dad came home and put on this classical music . It played very loud and for a very long time. But I was so enamored by that moment, that I knew right away that I wanted to be an artist and everyday now, I am more and more positive about. I always try to be better every time I'm at my studio. Trying to relive that moment.


Q13: What are the most common set of difficulties you've experienced as a model? How did you or how are you working to overcome them?

Answer: Well, it's still challenging finding Beauty work. As much as the industry loves to say is "changing" I believe it is still sticking to their traditional "Model". Why would a model have to be so tall fora beauty shoot? It is still something that I have to battle all the time.


Q14: What is the proudest moment you've experienced as a model?

Answer: The recognition I get from those who follow my work makes me a proud artist.


Q15: Leaving out specifically who or any other identifying characteristics, ever have any shoot ideas pitched where you were like "uhm, no chance in hell is that going to happen"? If so, what was it?

Answer: I have had many propositions from Playboy. And although they are well respected and have beautiful models and photos, I don't think I could be a part of it. I'm not just a model. I'm an artists. I make music, I write. So I don't think it would really fit my personality. It's a bit extreme for me.


Q16: Who are some visual artists you admire, whether they be here on :devart: or elsewhere? The answer need not be limited to the photographic medium either.

Answer: I love artists such as Beardsley and Remedios. Beardsley and Remedios were both artists. Beardsley was a line drawer and Ink artists using pointillism techniques. The Smashing Pumpkins "Stand Inside your Love" video was inspired by his works. Remedios made painting of steam punk and surrealism styles.

Bjork is a musician and singer, but the collaborations in her music videos are very artistic and out there. Aside from her, I love listening to The Knife, NIN, MuM, Thievery Corporation, Sigor Ros, and so many others would be an endless list.


Q17: Favorite cartoon character?

Answer: Invader Zim! And Tex Avery's Wolf. Eduard from CowBoy BeBop. Inuyasha too. I love anime! =D


Q18: Who'd win in a 3-way fight: pirates, ninjas, or robots? But more importantly, how do they win?

Answer: HHmmm...Might, Stealth, or Intelligence? Ninjas would not win. Because their stealth would not redundant against the Robot's area scanning and lasers. And the robots would be shored out of the sea against the Pirates. Either that or their metals would rust by the sea air. HA!


Q19: Favorite movie?  

Answer: I have so many. Total Recall, Mad Max, Saw, Te Dark Crystal, Lord of the Rings. Inception.


Q20: What's your favorite book? In what way has it effected you (if at all)?

Answer: I love Anne Rice's "Tale of the Body Thief" www.amazon.com/Tale-Body-Thief… and Robert A. Heinlein's "To Sail Beyond the Sunset" www.amazon.com/Sail-Beyond-Sun… .

Both are about being in a different place or world. The idea of immortality. Life, death, and immortality, I think, is something that effects everyone. It's a part of life and it's something we are in constant search of.


Q21: Anything else that you'd like to add or ask us here at Nude-Form before we part ways?

Answer: Be sure to check out music samples at dhatura.net/ and www.myspacemusic.com/dieyoungb… . My modeling work can be found in a variety of places. These are just a few www.modelmayhem.com/stmerrick , www.modelmayhem.com/Dhatura , member.onemodelplace.com/membe… . I also have a blogspot that gets periodically updated stmerrique.blogspot.com/ .  



We're going to close by thanking you for taking the time out of your hectic schedule & allowing us to pick your brain. Keep up the fabulous work & best of luck to you in the future.

If anyone in Nude-Form and wishes to be considered for a future interview, you are encouraged to private message the group directly &, without making any guarantees, we'll look into the matter. Don't take it personal, we try not to make promises we cannot keep. ;)
:iconfarriderphotos:
farriderphotos Featured By Owner Oct 31, 2010
That was a fun read, I really enjoyed it.

-David
Reply
Add a Comment: